Jouw/jullie kind is bijna vier jaar en mag binnenkort bij ons komen wennen. Ongeveer 6 weken voor de vierde verjaardag mag hij/zij beginnen met wennen. De eerste wen-ochtend duurt tot 12 uur. Daarna volgen er een aantal wenmomenten. Verloopt dit allemaal prima dan mag hij/zij in overleg hele dagen komen wennen.

Vanaf de vierde verjaardag mag jouw/jullie kind alle dagen naar school. Soms is vijf hele dagen in het begin nog wat veel. Bespreek dit gerust met de groepsleerkracht!

Jarig in december of zomer?

Als een kind in de maand december of in de laatste 4 weken voor de zomervakantie jarig is dan stroomt hij/zij niet meer in voor die vakantie en wordt er dan dus ook niet meer gewend op De Baanbreker. Wennen op school is een spannende, intensieve periode. Wij kiezen ervoor om de kinderen op een rustig moment in te laten stromen, zodat er voldoende tijd is voor een goede begeleiding. Dit is in de decembermaand i.v.m. het Sinterklaas- en Kerstfeest en alle bijzonderheden daaromheen niet haalbaar. De laatste schoolmaand van het schooljaar, voor de zomervakantie, is een maand van afronden en daardoor geen geschikte periode om te komen wennen.

Voorbeeld: jarig in december of voor zomer

Voorbeeld; op 30 november is jouw/jullie zoon/dochter jarig. Hij/zij komt dan eerst wennen in de maand november en stroomt op 30 november in. Is hij/zij op 1 december, of een andere datum in december,  jarig, dan zal hij/zij niet meer komen wennen voor de Kerstvakantie en zal jouw/jullie kind in januari starten (mocht je dan alsnog een wenperiode in januari willen afspreken dan is dat natuurlijk mogelijk).

Is hij/zij in de laatste 4 weken (soms 4,5 week) van het schooljaar jarig dan zal het niet meer komen wennen en stroomt het dat schooljaar dus ook niet meer in. Hij/zij zal dan in het nieuwe schooljaar starten. 

Zindelijkheid basisschool

Als kinderen naar de basisschool gaan moeten zij zindelijk zijn. Dit wil zeggen dat kinderen dan niet meer overdag in hun broek plassen en zelf hun billen kunnen afvegen. Natuurlijk hebben kleuters nog wel eens een ongelukje. Daar hebben wij alle begrip voor en we hebben ook schone kleding in voorraad, maar het mag niet standaard zijn.

Speelgoed mee naar school

De kinderen mogen geen speelgoed mee naar school nemen. Op bepaalde momenten door het schooljaar heen mag dat wel. Daar krijg je via Parro (communicatie app) een berichtje over.