Onze visie op Toekomstgericht leren

Toekomstgericht leren gaat voor ons over het aanleren van bepaalde vaardigheden om goed mee te kunnen draaien in de snel veranderende maatschappij. Ook wel bekend als 21ste Century Skills. Om snel te kunnen schakelen en oplossingsgericht te kunnen zijn moet je beschikken over bepaalde competenties als mens. Daarom leiden wij onze leerlingen op tot baanbrekende burgers. Die bereiden zich samen met ons voor op de toekomst die we nog met elkaar gaan verkennen. 

Een aantal van deze vaardigheden lichten we hieronder toe. Een uitgebreidere uitleg over de vaardigheden vindt u terug in onze schoolgids. 

Computational Thinking

Is voor ons kritisch denken en daarbij de kracht van de nieuwe technologieën gebruiken. Een nieuw idee bedenken en dan met de laptop dat idee kunnen uitvoeren. Hoe baanbrekend is dat! We gaan o.a. games ontwerpen, interactieve topo-toetsen maken, robots programmeren en nog heel veel meer. Zelf een robot leren programmeren en vervolgens in je presentatie samen met de robot voor de klas staan. Hoe cool is dat! 

Creatief vermogen 

We leren onze leerlingen creatief te denken om nieuwe ideeën te vinden. Dit is een belangrijke competentie, die in de afgelopen jaren in de top 10 is gestegen naar de 3e plaats van cruciale vaardigheden. We willen dat onze Hierbij willen dat onze leerlingen baanbrekend gaan denken en risico's durven te nemen tijdens de les. Ze mogen fouten maken, we leren ze dat ze fouten mogen zien als een leerproces. Daar worden ze alleen maar sterker van. Dit doen we door hen een leerrijke omgeving te bieden waarin ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. 

Onze ICT-expert vertelt het belang van programmeren in het basisonderwijs in onderstaande video.